top of page
Search
  • Veroniek Jacobs

Enkele tips om een inspirerende leider te worden!Empathisch : Ze gebruiken “actief luisteren technieken”, en doen hun best om andere perspectieven te begrijpen. Leiders zijn niet sterk als ze andere niet willen helpen en ontzorgen om het beste uit hun mensen te halen.


Passie: Ze hebben passie over hun werk en wat de mensen doen. Ze zijn teruggetrokken of heel aanwezig. Als leiders niet enthousiast zijn over de mogelijkheden en hun visie kunnen overbrengen hoe kunnen dan de mensen enthousiast geraken?


Vitaliteit: is belangrijk, juiste tijd voor voeding, beweging, sociale contacten,...


Supporterend maar gedreven: Leiders supporteren niet enkel de mensen maar helpen hun groeien tot de betere versie van hunzelf, zowel de vaardigheden als hun persoonlijk karakter/gedrag. Denk aan een persoonlijk ontwikkelingsplan (meten en opvolgen van progressie van mensen).


Praktisch/actie/duidelijke beslissingen/smart goals: onderschat niet de capaciteit om zaken gedaan te krijgen. Heb je ooit gepassioneerde leiders gezien die je negeren omdat ze niet georganiseerd zijn? Leiderschap is over mensen en management gaat over dingen. Als je dingen niet in de handen krijgt van je mensen, maakt het dan uit wat de visie is? (delegeren..)


Vertrouwenswaardig : goede leiders vragen om feedback en geven feedback. Ze geven ook toe wanneer ze fout zijn. WALK THEIR TALK. Ze zijn open en oprecht.


Nieuwsgierig (gaan uit de comfort zone): De wereld evolueert constant en een goede leider evolueert mee. Om te kunnen leiden moet je constant kunnen leren, ontwikkelen en groeien.


Oplossing georiënteerd: een geweldige leider draait problemen om in opportuniteiten, zwaktes in sterktes, en vindt steeds een weg ook al lijkt het onmogelijk. Hoe je naar de wereld kijkt is hoe je leidt. Als je zoekt naar opportuniteiten zal je ze vinden.


Samenwerken/win -win: Goede leiders spenderen tijd met de mensen en doen alles om beslissingen te nemen die een positieve impact hebben. Heel vaak worden beslissingen genomen op theoretische aannames en dus niet praktisch genoeg.


Genereus: leiderschap is een groepsinspanning. Ze gaan voor een co-creatie waar mensen voelen dat ze niet alleen het werk doen maar bijdragen aan een grote doel of richting. Grote leiders vinden, belonen en steunen mensen die leiderschapskwaliteiten tonen.


Bescheiden: Ze weten wanneer ze van voor staan, wanneer ze anderen laten schitteren, wanneer ze zij aan zij staan en wanneer ze achter iemand staan.


Connecteren & communiceren: Ze hebben een gezonde dosis IQ,EQ en LQ. Ze leggen verbinding door mensen veilig te laten voelen, gezien en gesteund.


Opvolging en Coaching gewoontes:

1. Uitleggen van verwachtingen

2. Vragen stellen, laat ze zelf tot een oplossing komen, laat ze zelf nadenken

3. Betrekken

4. Meten (KPI’s)

5. Waarderen van mensen & feedback geven


Interesse in een 1 op 1 leiderschapstraining of liever in groep in België of Buitenland? Bel gerust voor meer informatie of stuur een mailtje. veroniek@ivizo.be of 0491166791

139 views0 comments

Comments


bottom of page